Com cuidem el medi ambient?


Les tres erres (3R) és una regla per tenir cura del medi ambient, específicament per reduir el volum de residus o brossa generada. En poques paraules, les 3R ajuden a tirar menys escombraries, a estalviar i a ser un consumidor més responsable. I, el millor de tot, és que és molt fàcil de seguir: reduir, reutilitzar i reciclar.

Reduir
Hem d’intentar reduir o simplificar el consum dels productes directes, és a dir, de tots aquells que es compren i es consumeixen, ja que tenen una relació directa amb les deixalles. Per exemple, en lloc de comprar 6 llaunes petites d’una beguda, compra dues ampolles grans, tindràs el mateix producte però hauràs generat menys escombraries.
Reutilitzar
Ens estem referint a poder tornar a utilitzar les coses. A donar-los la major utilitat possible abans que arribi l’hora de desfer-nos-en i així, disminuir el volum d’escombraries. Aquesta tasca sol ser la que menys atenció rep i és una de les més importants. Per exemple, quan vagis a fer la compra porta un carro o bosses reutilitzables.
Reciclar
L’última de les tasques és la de reciclar, que consisteix a sotmetre materials usats o deixalles a un procés de transformació o aprofitament perquè puguin ser novament utilitzats.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Si no cuidem nostre planeta, vindrà la contaminació!

On s'ha de llençar un raspall de dents: al contenidor groc de reciclatge o al gris?