On s'ha de llençar un raspall de dents: al contenidor groc de reciclatge o al gris?





És una escena que es pot repetir en moltes cases: algú amb una deixalla a la mà, dubtant entre llençar-la a la galleda d'escombraries general o a la del plàstic. Si després d'uns segons de vacil·lació, decideix que, per exemple, un raspall de dents ha d'anar al contenidor groc perquè està fet de plàstic, o que un got trencat ha d'anar al verd perquè és de vidre, estarà cometent un de tants errors que es produeixen diàriament en la separació d'escombraries domèstiques, adverteixen les empreses que s'encarreguen del reciclatge. 



Els productes que no siguin envasos o part d'un embolcall, encara que estiguin fets de vidre o metall, s'han de portar al punt net (o deixalleria) o al contenidor gris de restes. "Les plantes de reciclatge estan preparades per rebre envasos, no tots els productes són iguals, encara que siguin de plàstic, hi ha molts tipus de polímers.






Ecoembes i Ecovidrio gestionen el reciclatge d'envasos, paper i vidre, i fan d'enllaç entre les empreses responsables dels residus (fabricants de begudes i alimentació, drogueria, etcètera) i les plantes de tractament. Els ajuntaments s'encarreguen de les escombraries generals (contenidor gris) i l'orgànica, així com dels punts nets. Altres productes, com piles, medicaments, mobles, etcètera, tenen els seus propis circuits de recollida selectiva


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Si no cuidem nostre planeta, vindrà la contaminació!

Com cuidem el medi ambient?